Следвайте Гласове в ТелеграмЖурналистите в новата сграда на Народното събрание, която

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЖурналистите в новата сграда на Народното събрание, която
Коментари Харесай

Контролиран достъп: Ограничиха досега на журналистите с депутатите в Партийния дом

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Журналистите в новата постройка на Народното събрание, която е остарелият Партиен дом, нямат достъп до депутатите, в случай че последните не пожелаят сами да отидат при тях.

Табелка " следен достъп " и червени плюшени въженца препятстват прекосяването в територията оттатък тази, предопределена за медиите, убедиха се представителите на средствата за информация в първия ден на новата пленарна сесия.

Медиите също по този начин нямат право да се редят на опашката за депутати в лавката - за тях е предопределена друга каса. Ако пък изискат да хвърлят отпадък, би трябвало да имат прецизен мерник, защото и кошът за боклук попада зад ограничаването на въженцето.

В къта в Мраморното предверие няма и ситуирани тв монитори, на които репортерите да наблюдават какво става в пленарната зала - по този начин, както постоянно е било в историческата постройка на Народното събрание.

Единственият метод за допир с депутати е репортерът да застане пред вратата на пленарната зала и да чака извън, в случай че инцидентно излезе националният представител, който търси. Възмущението си към този момент изрекоха не един и двама публицисти, отразяващи работата на Народното събрание. В гилдията обмислят да подемат и петиция против рестриктивните мерки за медиите.

Идентична беше обстановката и в края на 44-ия парламент, когато медиите бяха натикани в мазето на Партийния дом и напълно нямаха достъп до политиците и до залата. В идващото 45-о Народно събрание обаче, при болшинството на Има Такъв Народ, съвещанията бяха върнати още веднъж в историческата постройка на площад " Александър Невски ". 

Решението за следващото завръщане в Партийния дом беше взето директно преди пленарната почивка с мотив, че остарялата постройка се нуждае от обширен ремонт. 

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР